Росія явно не спроможна збройно перемогти Україну - генерал Годжес

Росія явно не спроможна збройно перемогти Україну - генерал Годжес

Укрінформ
РФ не спроможна завдати Україні поразки на полі бою за умови продовження підтримки країни Заходом.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі CBC News сказав колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

“Вже певний час очевидно, що Росія не спроможна вибити Україну з війни, поки Захід продовжує надавати навіть ті скромні суми, які надає зараз”, - сказав Годжес.

За його словами, успішна операція ЗСУ в Курській області продемонструвала значні прогалини в оборонно-промисловому комплексі РФ та її військових можливостях. “Сподіваюся, ми намагаємося дізнатися - не сумніваюся, що на цьому зосереджено багато розвідувальних ресурсів, - якими є справжні спроможності Росії, якою є їх здатність підтримувати ведення операцій”, - зазначив експерт.

Читайте також: Україна контролює 93 населені пункти у Курський області - головнокомандувач ЗСУ

На його переконання, російська промисловість не покриває чинних потреб військових, які мусять покладатися на допомогу Китаю, Ірану та КНДР. “Не схоже, що цього достатньо”, - підсумував Годжес.

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії і витраті їхніх резервів.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-