Міноборони РФ створює угруповання військ «Бєлгород», «Курськ» і «Брянськ»

Міноборони РФ створює угруповання військ «Бєлгород», «Курськ» і «Брянськ»

Укрінформ
У РФ на засіданні Координаційної ради з питань військової безпеки прикордонних територій Бєлгородської, Брянської та Курської областей заявлено, що у збройних силах Росії створять угруповання військ "Бєлгород", "Курськ" та "Брянськ".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время» із посиланням на Телеграм-канал міноборони РФ.

«За кожним завданням Координаційної ради в міністерстві визначено посадову особу, яка несе відповідальність за її виконання у добовий термін. У разі неможливості вирішення проблеми на своєму рівні інформація доводиться до мене особисто, і я ухвалюю рішення", – заявив голова ради, міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов.

Заступником керівника Координаційної ради призначено генерал-полковника Юнус-Бека Євкурова. На інших керівників міноборони покладено обов'язки щодо матеріально-технічного та військово-технічного забезпечення, сприяння цивільній владі під час евакуації громадян, інженерному облаштуванню та будівництву, міжвідомчій взаємодії та координації, а також медичному забезпеченню та захисту громадян та територій від атак безпілотниками.

Видання "Важные истории" зазначає, що раніше угруповання формувалися та застосовувалися лише для нападу на Україну. Всього їх було шість: "Центр", "Захід", "Південь", "Схід", "Дніпро" та "Північ". Саме останнє угруповання відповідало також за оборону Курської та Бєлгородської областей.

Читайте також: Москва заявила, що не вестиме мирні переговори на тлі операції ЗСУ в Курській області - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. 15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії і витраті їхніх резервів.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ на сьогодні контролюють понад 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області (РФ).

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-