Більша частина звільненої акваторії морів залишається «сірою» зоною - Плетенчук

Більша частина звільненої акваторії морів залишається «сірою» зоною - Плетенчук

Укрінформ
Переважна частина акваторії морів, яка була звільнена від присутності росіян, наразі залишається "сірою" зоною.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ВМС ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук.

"Більша частина звільненої акваторії від присутності росіян, на жаль, залишається "сірою" зоною поки що. Тому що відсутня корабельно-катерна складова, але авіація продовжує працювати і, наприклад, на західному та південному узбережжях Криму досі в повітрі домінує російська авіація", - сказав Плетенчук.

За його словами, на північній та південній частинах Криму фіксується активність ворожої авіації. Також російська авіація постійно здійснює розвідку над акваторією Чорного моря.

"Вони періодично виходять у Чорне море здебільшого підводними човнами. Ця тенденція вже багатомісячна. Фактично, виходить один підводний човен, його змінює інший підводний човен і в такий спосіб вони не тільки свою присутність демонструють, а й охороняють базування", - додав речник ВМС ЗСУ.

Читайте також: У Чорному морі немає ворожих кораблів

Він зазначив, що росіяни не ризикують здійснювати охорону свого базування надводними човнами. Також міжбазові ворожі переходи не відбуваються.

"Останній був під часу виходу з Азовського моря після того, як вони зрозуміли, що це небезпечна територія і вчора ми це вчергове підтвердили, що ця територія знаходиться під нашим вогневим контролем. Тоді вони швидко повернулися на цю базу. З Криму такий вихід був так само після кількох влучних відпрацювань", - підсумував Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, Чорноморський флот Росії завів усі підводні човни у військову гавань Новоросійська.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-