На кордоні із Білоруссю не фіксують нестандартних ситуацій або провокацій - Демченко

На кордоні із Білоруссю не фіксують нестандартних ситуацій або провокацій - Демченко

Укрінформ
Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь залишається без змін, на території РБ поряд із кордоном України не спостерігається збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь без змін. Обстановка постійно контролюється всіма складовими Сил оборони нашої країни. Якихось нестандартних ситуацій або провокативних дій за останній період ми не відмічали", - сказав речник.

Він наголосив, що Україна не становить загрози для Білорусі, але доки РБ перебуватиме під впливом РФ, цей напрямок для українців залишатиметься загрозливим, тож йому приділяється необхідна увага.

"Що і як відбувається по той бік кордону, звісно, відстежують і підрозділи розвідки. Наші сили готові реагувати на будь-яку зміну обстановки. По лінії кордону ми проводимо фортифікаційні роботи, щоб дати у разі необхідності відпір ворогу", - наголосив Демченко.

Читайте також: Рада ухвалила закон щодо громадянства для добровольців з РФ та Білорусі

Водночас, він не виключив, що на догоду Кремлю Білорусь може тримати певні свої сили вглиб прикордоння. "Але ми продовжуємо стежити, щоб у разі необхідності адекватно реагувати", - додав речник Державної прикордонної служби України .

Як повідомлялося, 18 серпня Олександр Лукашенко оголосив, що направив майже третину білоруської армії до кордону з Україною через те, що там нібито перебуває понад 120 тисяч українських військових.

Фото: facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-