Україна хоче вийти з нав’язаної РФ війни на виснаження - австрійський полковник про Курську операцію

Україна хоче вийти з нав’язаної РФ війни на виснаження - австрійський полковник про Курську операцію

Ексклюзив
Укрінформ
Добре спланована наступальна операція Сил оборони України у Курській області, вочевидь, є спробою України вийти із війни на виснаження, яку Росія нав’язала їй на Донбасі, та перехопити ініціативу на полі бою.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив полковник Збройних сил Австрії, керівник Інституту підготовки офіцерів Терезіанської військової академії Маркус Райснер.

"Український наступ в Курській області з великою ймовірністю є лише початком низки військових заходів з боку України, спрямованих на те, щоб зламати імпульс російського літнього наступу. Загалом це можна трактувати як "Befreiungsschlag" ("контрудар для вивільнення"; удар, спрямований на розрядження небезпечної/незручної ситуації – ред.). Україна хоче повернути собі ініціативу. Альтернативою було б продовжувати піддаватися диктату російської війни на виснаження на Донбасі. Україна прагне будь-що розірвати це замкнене коло", - зазначив Райснер.

Австрійський військовий аналітик відзначив, що українська наступальна операція на Курщині була "ретельно спланованою та ґрунтувалася на принципах несподіванки й обману".

На переконання Райснера, у короткостроковій перспективі наступ ЗСУ на Курщині спрямований на підняття морального духу українського населення, а у середньостроковій – "зв'язати російські війська, які були перекинуті з Донбасу, і таким чином зламати динаміку росіян там". У довгостроковій перспективі, як вважає полковник служби генерального штабу, наступом на Курщині Україна прагне "покращити власну позицію на полі бою, створивши буферну зону для того, щоб – якщо буде потрібно і доцільно – зайняти більш вигідну переговорну позицію".

При цьому він вважає, що на цей момент наступальний імпульс ЗСУ пішов на спад й ефект несподіванки вже минув.

"Україна все ще намагається просуватися вперед, де це можливо, але, перш за все, щоб підготуватися до контратак. При цьому вона намагається зайняти вигідні ділянки місцевості, такі як річки. Це також означає підготовку до оборонної операції, оскільки зараз важливо утримувати здобуту територію якомога довше. Фланги повинні бути захищені, а місцевість укріплена", - зазначив австрійський військовий експерт.

Читайте також: Годжес про Курську операцію: Наступ застав як Росію, так і більшість із нас зненацька

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. Станом на 20 серпня Збройні сили України контролювали понад 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області (РФ).

Президент Зеленський раніше заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії та виснаженню їхніх резервів.

Він також відзначив, що операція у Курській області РФ є абсолютно справедливою, і що таким чином Україна відправляє війну туди, звідки Росія її принесла на нашу землю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-