Росіяни знову пошкодили лінію живлення на Запорізькій АЕС - Енергоатом

Росіяни знову пошкодили лінію живлення на Запорізькій АЕС - Енергоатом

Укрінформ
Через російські обстріли знову пошкоджена одна із двох ліній електропередачі, які живлять тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"22 серпня через російські обстріли сталося пошкодження зовнішньої повітряної лінії ПЛ-330кВ «Запорізька ТЕС – Феросплавна», через яку тимчасово окупована Запорізька АЕС отримувала живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі ЗАЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі ПЛ-750кВ «Дніпровська». Якщо буде пошкоджена і ця лінія, виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів, що охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС.

"Запорізька атомна електростанція має негайно перейти під повний контроль України, її законного оператора – Енергоатома, а Росія повинна вивести зі станції своїх військових та військову техніку. Це єдиний шлях до відновлення ядерної та радіаційної безпеки всього континенту", - наголошує Енергоатом.

Читайте також: Ворог використовує територію ЗАЕС як майданчик для ударів по Нікополю - Зеленський

Як повідомлялося, у Центрі протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони припустили, що Росія може готувати ядерну провокацію на Запорізькій атомній електростанції.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-