Зняття червоних ліній на застосування далекобійної зброї є шляхом до завершення війни - Гаврилюк

Зняття червоних ліній на застосування далекобійної зброї є шляхом до завершення війни - Гаврилюк

Укрінформ
Зняття червоних ліній на застосування далекобійних засобів ураження російських військових об’єктів є шляхом до завершення війни, заявляє перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Про це ідеться у його публікації на сайті Укрінформу.

Як нагадав Гаврилюк, на початку повномасштабної війни Росія багатократно переважала Збройні сили України у кількості танків, артилерійських стволів, РСЗВ. Проте за два з половиною роки війни Сили оборони знищили понад 8500 танків російської армії, понад 17000 артсистем, близько 1000 засобів ППО, близько 370 літаків, майже 2500 крилатих ракет завдяки раціональній тактиці та ефективному застосуванню наявних засобів ураження.

Генерал звернув увагу на те, що «одним з головних ударних кулаків росармії в її веденні війни є артилерія. Командування росармії було впевнене, що їхня артилерійська потуга пропалить українську лінію оборони».

«Упродовж двох з половиною років широкомасштабної війни росіяни щомісяця випускали по позиціях наших захисників, прифронтових містах понад 300 тисяч снарядів», - наголосив Гаврилюк і додав, що Сили оборони вже знищили понад 17000 російських артсистем.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому підготовка до операції на Курщині не розголошувалася

За певними зразками техніки та озброєння РФ наближається до тієї точки, коли не зможе компенсувати щоденні втрати, зазначив він.

Також, заявив перший заступник очільника Міноборони, стрімко зростає роль безпілотних систем. Ударні дрони, особливо починаючи з 2024 року, суттєво збільшили статистику знищеної російської техніки: танків, артсистем на полі бою і літаків на аеродромах у глибокому тилу.

«У контексті цієї теми доречно сказати й про досвід боротьби українців з Чорноморським флотом. Україна не мала кораблів, але знищила значну частину ворожих, а інші загнала в російські бухти», - підкреслив Гаврилюк.

Водночас, за його словами, військові заводи в Росії працюють цілодобово, плюс боєприпаси ззовні, і паритет з РФ у кількості снарядів може бути досягнутий, якщо їх значно менше доставлятимуть до передової.

На переконання Гаврилюка, нові поставки російським підрозділам треба знищувати далеко від лінії фронту і знижувати активність російської тактичної авіації шляхом зміцнення ППО, збільшення кількості ударного озброєння далекого радіусу дії тощо.

На його думку, відповіддю на перевагу РФ в артилерії, домінування у небі, тривалий ракетний терор є удари по російських базах та арсеналах, аеродромах і військових підприємствах.

Читайте також: Штати дозволяють використовувати американську зброю в Курській області - Пентагон

«Це найбільш ефективна тактика ведення війни з огляду на військові переваги росіян. Це найбільш прагматичний та дієвий спосіб посадити росіян за стіл переговорів на наших умовах», - заявив Гаврилюк і додав: «Далекобійні засоби ураження та зняття червоних ліній на їхнє застосування по військових об’єктах Росії - це не загроза ескалації війни, а шлях до її завершення. Бо саме далекобійна зброя, авіація, потужна система ППО найшвидше наблизять той момент, коли у Кремлі остаточно зрозуміють, що росармія не може досягти успіху в Україні, що ціна війни занадто висока для Росії».

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров заявив, що для України критично важливо - знищувати західною далекобійною зброєю військові цілі в тилу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-