Польща вже підготувала 23 тисячі українських військових - Дуда

Польща вже підготувала 23 тисячі українських військових - Дуда

Укрінформ
На території Польщі вже підготовлено 23 тисячі українських військовослужбовців, а польські танки РТ-91, які Варшава передала Києву, зараз задіяні в боях під Курськом.

Про це під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським і Премʼєр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте заявив Президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Глава польської держави звернув увагу, що Польща готує на своїй території українських воїнів, медиків і рятувальників.

«Ми підготували вже 23 тисячі українських воїнів», - заявив Дуда.

Він підкреслив, що спільно з НАТО у польському Бидгощі створюється центр НАТО-Україна. За його словами, це перша інституція між Україною і Альянсом, висловивши задоволення, що вона створюється саме на території Польщі.

Дуда звернув увагу, що сьогодні День незалежності України відзначається у форматі Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва), висловивши при цьому впевненість у перемозі України над російським агресором.

Він зазначив, що передані Києву понад рік тому польські танки РТ-91 захищають Україну і ведуть бойові дії в районі Курська, де Україна показує російському загарбнику, що може рішуче контратакувати і демонструє йому ціну війни.

Дуда наголосив, що Варшава й надалі підтримуватиме Україну на шляху до ЄС та НАТО.

«Україна своєю боротьбою показує, що вона не хоче бути частиною «русского міра», а бути разом із західною спільнотою»,- констатував Дуда.

Він також запевнив, що Польща братиме активну участь у повоєнній відбудові України.

Читайте також: Зеленський, Дуда й Шимоніте взяли участь в урочистостях до Дня Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що День Незалежності України є святом незалежності усієї Центральної Європи, оскільки без незалежної України не може бути незалежної Польщі та інших країн регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-