Україна до початку вересня отримає від Литви комплекси ППО малої дальності - Шимоніте

Україна до початку вересня отримає від Литви комплекси ППО малої дальності - Шимоніте

Укрінформ
Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги, із комплексами ППО та іншим обладнанням, який має надійти в Україну до початку вересня.

Про це заявила прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте на спільній із президентами України і Польщі Володимиром Зеленським та Анджеєм Дудою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На нашій зустрічі сьогодні я поінформувала Президента Зеленського, що новий пакет військової допомоги від Литви надійде в Україну до початку вересня. Він включатиме комплекси ППО малої дальності, ракети, протидронове та інше обладнання, зброю та боєприпаси… Ми сподіваємося, що до кінця осені також зможемо надати (Україні) понад п'ять тисяч дронів литовського виробництва», - зазначила Шимоніте.

Вона нагадала, що Литва взяла на себе зобов’язання щороку виділяти щонайменше 0,25% ВВП на підтримку безпеки та оборони України.

«Мій уряд не лише забезпечить це, а й перевиконає цей план. Я сподіваюся, що незалежно від того, який уряд у нас буде після (парламентських) виборів у жовтні, він залишиться відданим цій цілі», - наголосила прем’єрка.

Читайте також: Польща вже підготувала 23 тисячі українських військових - Дуда

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що Україна отримає перші FPV-безпілотники литовського виробництва, ймовірно, у другій половині вересня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-