Прагнемо змусити Путіна закінчити війну дипломатично, але готові зробити це й силою - Президент

Прагнемо змусити Путіна закінчити війну дипломатично, але готові зробити це й силою - Президент

Укрінформ
Україна робитиме все, щоби змусити Володимира Путіна закінчити війну дипломатичним шляхом, а якщо це не вийде, то ЗСУ будуть готові силою витиснути ворога з території країни.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції із президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем’єркою Литви Інгрідою Шимоніте, передає кореспондент Укрінформу.

«Закінчення війни може бути лише відновленням територіальної цілісності України і запобіганням повторної агресії Путіна і Російської Федерації. Ми будемо зі свого боку робити все, аби змусити Путіна закінчити цю війну дипломатично, щоб було менше втрат людей передусім. Але якщо у нас це не вийде, якщо, скажімо так, партнери посипляться і не будуть стояти стійко та міцно проти агресії Путіна і проти нього як злодія, то ми зробимо все, щоби наша армія була готова справедливо витиснути Путіна з території нашої держави», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, дипломатичний шлях завершення війни Володимир Зеленський пропонує реалізувати через Формулу миру, яка обоговорюється на Саміті миру.

Читайте також: Зеленський провів переговори з Моді: спільна заява щодо мирного завершення війни

Перший Глобальний саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. Він був зосереджений на питаннях, визначених в Українській формулі миру, у тому числі на ядерній та продовольчій безпеці, а також на поверненні дітей та інших гуманітарних питаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-