Президент: Якщо буде виправдовування дій Путіна - будуть наслідки у різних частинах світу

Президент: Якщо буде виправдовування дій Путіна - будуть наслідки у різних частинах світу

Укрінформ
Якщо у світі існуватиме виправдовування дій Володимира Путіна, то будуть наслідки й в інших частинах світу щодо порушення територіальної цілісності тих чи інших держав.

Про це в інтерв’ю індійським ЗМІ заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що допоки Україна стоїть, бореться і засуджує порушення суверенітету і територіальної цілісності, поки з нами весь світ — ризики щодо інших криз у світі зменшуються. Якщо буде виправдовування дій Путіна — я впевнений, що будуть наслідки і в інших частинах світу щодо порушення територіальної цілісності (тих чи інших держав — ред.)», - сказав він.

Глава української держави вважає, що важливим є те, що демократичний світ розуміє, що відбувається, і що Путін є вбивцею.

«І я просто вважаю, що якщо лідери світу зустрічаються з іншими лідером держави, який вбиває людей, дітей, захоплює території (інших країн — ред.), то це говорить про те, що тут немає ніякої дипломатичної ізоляції щодо цієї людини. І цей акт (подібна зустріч — ред.) не призводить до того, що така людина, як Путін, зрозуміє, що він робить щось не те, що він — ізольований, що весь світ його засуджує», - заявив Зеленський.

Президент переконаний, що не можна просто мовчати, необхідно реагувати. «І я завжди реагую, бо знаю, чим все закінчиться. Наприклад, довша війна, хтось втомився, одна людина зустрілася з Путіним, друга - і врешті-решт ви побачите, як... повільно люди будуть забувати про окупацію і вбивства тощо», - зазначив він.

Читайте також: Прагнемо змусити Путіна закінчити війну дипломатично, але готові зробити це й силою - Президент

Глава української держави запевнив, що якщо ті наслідки та порушення територіальної цілісності певних держав від виправдовування дій лідера РФ, про які він казав, будуть, то Україна завжди буде стояти (поруч із — ред.) тими країнами, чиї права порушені.

«Будуть країни, які виборюють свою свободу, і Україна завжди буде їх підтримувати, якою великою б не була країна-порушник — за територією чи за армією. Бо тут вже є питання цінностей, а цінності — це питання людей, кожної людини, бо кожна людина важлива», - вважає Зеленський.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ принесла війну іншим державам, і що тепер це повертається їй додому.

Фото: скріншот із відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-