Ми за дипломатію, але не ціною 30 відсотків території - Зеленський

Ми за дипломатію, але не ціною 30 відсотків території - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би бачити конкретні дипломатичні кроки, і щоб це було не за рахунок 30% територій України і не за рахунок українського населення.

Про це він заявив у інтерв’ю індійським ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що наш підхід, якщо ми говоримо про наші кроки як на полі бою, так і у дипломатичному напрямі — ближчий до миру, ніж будь-які інші пропозиції. Бо цей шлях дуже складний, а всі пропозиції, які є, і які ви чули від уже багатьох країн світу, я вважаю, що на сьогодні все те, що звучить, поки що - політичні заяви. Це не шлях, не будь-які формули, це ніяка не конкретика», - наголосив він.

Глава української держави заявив, що наразі з боку, у тому числі, різних експертів звучать різні заяви щодо завершення війни, але жоден не має жодного плану. 

«Коли б хто не казав... про дипломатичне вирішення — я завжди підтримую. Ми всі хочемо, щоб завтра жоден наш воїн, жодна наша людина не гинула. Ми хочемо цього. Але ж ви не можете з маніяком домовлятися (на кшталт — ред.): «Послухай, сядь. Так, ми розуміємо, що ти вже, зокрема, вбив 30 людей. Але давай поговоримо. Більше так не роби»? Це так не працює. Не працює із цією людиною (Володимиром Путіним — ред.)», - зазначив Зеленський.

Президент України додав, що Путін не боїться політичного тиску.

«Усі країни світу йому кажуть, що це — його агресія. 143 країни у Генасамблеї ООН визнали РФ агресором, визнали їх (росіян — ред.) винними і окупантами. Що він зробив після цього? Україна приїхала на Саміт НАТО — удар по лікарні. Щодо Генасамблеї ООН - удар по нашим домівкам, вбив десь 100 людей. І він же сам не їде (на Генасамблею — ред.). Подивіться його відповіді на дипломатію», - зазначив глава української держави.

Читайте також: Москва заявила, що не вестиме мирні переговори на тлі операції ЗСУ в Курській області - ЗМІ

Він, говорячи про дипломатію, пояснив, що хотів би бачити конкретні кроки, і щоб це було не за рахунок 30% територій України і не за рахунок українського населення. «Якщо є такий план — ми тільки за», - резюмував глава української держави.

Як повідомлялося, Зеленський поінформував, що завершення війни можливе лише за умови відновлення територіальної цілісності.

Фото: скріншот із відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-