Сили оборони України взяли під контроль ще два населені пункти в Курській області - Президент

Сили оборони України взяли під контроль ще два населені пункти в Курській області - Президент

Укрінформ
Сили оборони України знову просунулися у Курській області РФ та взяли під контроль ще два населені пункти, а також поповнили обмінний фонд.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

«Говорив щойно із головкомом Сирським. Є просування наше в Курській області – від одного до трьох кілометрів. Взяли під контроль іще два населених пункти. Тривають активні дії щодо ще одного населеного пункту. Є поповнення обмінного фонду», - зазначив Президент.

Відео: ОП

За словами глави держави, у ході розмови також обговорювалися захисні дії ЗСУ в Донецькій області. Особлива увага приділялася Новогродівці та Водяному, де відбувається найбільше штурмів. Зеленський висловив вдячність усім підрозділам за стійкість.

«Хочу сьогодні особливо відзначити наші сили, які забезпечують російську відповідальність. Уже зараз. Тими силами, які в нас і які ми робимо постійно міцнішими. Всі наші підрозділи Збройних Сил України, Нацгвардія, ГУР, Служба безпеки України, які працюють на нашу, українську, далекобійність. Кожен, хто відбиває російські штурми на фронті, і особливо зараз – на Донеччині. Кожен, хто реалізовує захисну операцію в Курській області. Я дякую всім вам, воїни!», - наголосив Президент.

Читайте також: У Росії ППО є навколо дач Путіна, Москви і Пітера, у Курській області її немає - Зеленський

Він також висловив незмінну вдячність усім розробникам і виробникам української, зброї, постачальникам усіх необхідних компонентів.

«Зокрема, сьогодні ми вже показали нашу «Паляницю» – нашу нову ракету-дрон. І таких наших розробок, такої нашої зброї буде більше. Але, звичайно, є завдання, які виконають «паляниці» та «нептуни», а є завдання, які можуть виконати «атакамси», «сторм шедоу», «скальпи» та інша зброя партнерів», - зауважив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський оприлюднив подробиці про нову українську далекобійну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-