У Росії ППО є навколо дач Путіна, Москви і Пітера, у Курській області її немає - Зеленський

У Росії ППО є навколо дач Путіна, Москви і Пітера, у Курській області її немає - Зеленський

Укрінформ
В Україні є дані про те, де у РФ є ППО, і де її немає. Наразі зафіксовано, що потужна ППО є біля дач Володимира Путіна і біля Москви, а у звичайних містах її немає.

Про це в інтерв’ю індійським ЗМІ заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, де у них є ППО, і де немає. Усе перевірено. Щоб ви знали, ППО є навколо дач Путіна, навколо Москви, у Санкт-Петербурзі, а щодо ППО у звичайних містечках, у Курській області тощо, куди ми швидко зайшли, там нічого немає. Так, там є їхні військові, але такого потужного ППО, як навколо домівки Путіна, у них немає. І тому абсолютно зрозуміло, що утримати це він (Путін – ред.) не може», - сказав він.

На думку глави української держави, лідер РФ вже має почати відчувати цю війну.

«І він буде її відчувати. У нас більше немає ніякого шансу. Бо інакше, якщо ви його не зупиняєте, якщо дипломати світу не хочуть його ізолювати тотально, то він буде продовжувати свої військові дії, вбивати наших дітей», - сказав Зеленський.

Читайте також: Дуда про Курську операцію: Росія має усвідомлювати ціну агресії

Відповідаючи на питання щодо Курської операції, Президент України нагадав, що Україна не вторгалася на територію РФ - це РФ вдерлася на українську територію 10 років тому, окупувала її і вбивала людей. 

«РФ підготувала вторгнення на Харківщині, і хотіла окупувати півторамільйонний Харків, а сьогодні там живе саме півтора мільйона осіб. Бо РФ вторглася на цей напрямок і люди із знищених домівок у маленьких містечках і селах Харківського регіону переїхали у Харків. І РФ хоче окупувати це місто. Ми росіян зупинили. Це була частина їхньої операції, і ми зірвали цю наступальну операцію. Наступний крок був, і вони вже все підготували — це на півночі нашої держави. Якраз із боку Сум», - зазначив він.

Глава української держави пояснив, що різниця між діями України і РФ полягає у тому, що українці зробили це (Курську операцію — ред.) превентивно, щоб росіяни не захопили українське місто. 

«І ми раніше (за росіян — ред.) це змогли зробити... Путін окуповує нас і не думає про свої території, ми прекрасно розуміємо, що це саме так», - заявив Зеленський.

Відповідаючи на питання щодо ошуканих індусів, які змушені воювати у армії РФ, Президент України заявив, що про цих індійських громадян йому сказав голова уряду Індії Нарендра Моді.

Читайте також: Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

За його словами, Моді поінформував, що він це засуджує і що він зробить все, щоб інші індійські громадяни не були присутні у російській армії тим чи іншим шляхом. 

«І я абсолютно його розумію. Я просто не розумію, як можна було взяти у (російську — ред.) армію (цих осіб — ред.) насильницьки чи якось по-іншому», - сказав Президент.

Як повідомлялося, Моді під час перебування у Варшаві заявив, що Індія вважає, що жодна війна не завершується на полі бою, та підтримує дипломатичні зусилля із якомога швидшого завершення війни в Україні.

Він сказав, що Індія готова співпрацювати з іншими дружніми народами заради забезпечення якомога більшої підтримки миротворчих зусиль для відновлення миру в Україні.

Фото: скріншот із відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-