Індія підтримує зусилля щодо якомога швидшого відновлення миру в Україні - Моді

Індія підтримує зусилля щодо якомога швидшого відновлення миру в Україні - Моді

Оновлено
Укрінформ
Індія вважає, що жодна війна не завершується на полі бою, і підтримує дипломатичні зусилля щодо якомога швидшого завершення війни в Україні.

Про це у Варшаві під час брифінгу з главою польського уряду Дональдом Туском заявив прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація в Україні і в регіоні західної Азії викликає серйозне занепокоєння. Ми глибоко переконані, що немає такої проблеми чи конфлікту, який можна розвʼязати на полі бою. Невинні люди втрачають життя у кожній кризі, це є величезним викликом для усієї цивілізації. Тому ми підтримуємо діалог, а також дипломатичні зусилля щодо якомога швидшого відновлення миру і стабільності», - заявив Моді.

Він додав, що Індія готова співпрацювати з іншими дружніми народами заради забезпечення якомога більшої підтримки миротворчих зусиль для відновлення миру в Україні.

Читайте також: Моді у Києві планує обговорити мирне врегулювання війни між Росією та Україною

Своєю чергою Туск висловив задоволення з приводу того, що премʼєр Індії підтвердив готовність «особистого залучення до мирного, справедливого і швидкого завершення війни».

«Ми обидва переконані, що Індія може відіграти тут дуже важливу і позитивну роль», - підкреслив Туск.

Він додав, що ця декларація Моді має особливе значення, оскільки через кільканадцять годин індійський премʼєр прибуде до Києва.

«Ми всі переконані, що він (візит Моді до Києва – ред.) може мати стратегічний та історичний характер», - наголосив польський премʼєр.

Туск також висловив переконання, що задіяння Індії, а також Польщі і всього ЄС є «ключем до встановлення стійкого миру в цій частині світу».

«Я абсолютно переконаний, що ваша роль, пане премʼєре (Моді - ред.), може бути дуже важливою, і ми з нетерпінням чекатимемо на перші результати вашої участі (у миротворчих зусиллях в Україні - ред.)», - наголосив Туск.

Читайте також: У Держдепі назвали дуже важливим візит прем'єра Індії до України

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня, у День Державного Прапора України, відбудеться офіційний візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва. Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до України.

Під час візиту, зокрема, відбудуться переговори із Президентом Володимиром Зеленським, на яких обговорюватимуться питання двосторонньої та багатосторонньої співпраці. Також очікується підписання низки документів між Україною та Індією.

Фото: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-