У Польщі підняли в повітря F-16 через ракетний обстріл України

У Польщі підняли в повітря F-16 через ракетний обстріл України

Укрінформ
У Польщі підняли у повітря винищувачі F-16 для захисту повітряного простору країни через ракетний обстріл Росією території України.

Про це повідомило у соцмережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Від ранку спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ударів по об’єктах, які розташовані, зокрема, на території Західної України… Розпочато всі необхідні процедури для гарантування безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування здійснює моніторинг ситуації”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, через активність польської та союзницької авіації у південно-східній частині Польщі може спостерігатися підвищений рівень шуму.

У командуванні нагадали, що востаннє така активність російської авіації, під час якої завдавалися удари по території Західної України, спостерігалася 8 липня.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі сусіди України, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на заході України.

Читайте також: Росія атакує Україну ракетами і дронами: у багатьох містах лунають вибухи, працює ППО

МЗС Польщі у коментарі Укрінформу повідомило, що у Польщі з технічної та юридичної точок зору розглядаються питання щодо можливого залучення систем ППО до збиття російських ракет поблизу кордонів країни, але жодних рішень з цього приводу не ухвалено.

Під час нещодавнього візиту до Києва президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у НАТО ще немає спільної думки щодо збиття російських ракет засобами країн Альянсу над територією України, але вони можуть дійти згоди з цього приводу. Аргументом за це є порушення декілька разів російськими ракетами повітряного простору Польщі.

Фото ілюстративне 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-