Росія продовжує перекидати війська із менш пріоритетних ділянок фронту у Курську область - ISW

Росія продовжує перекидати війська із менш пріоритетних ділянок фронту у Курську область - ISW

Укрінформ
РФ, ймовірно, продовжує передислоковувати війська із менш пріоритетних ділянок фронту в Україні на фронт у Курській області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Командири кількох підрозділів 24 серпня прозвітували президенту Росії Путіну про виконання бойових завдань на території РФ, що межує з Україною (ймовірно, йдеться про Курську область).

Експерти зазначають, що раніше того ж дня Путін зустрівся із начальником Генерального штабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим і начальником Головного оперативного управління Генштабу Сергієм Рудським, щоб обговорити відповідь Росії на українську операцію у Курській області.

«ISW спостерігав за частинами 810-ї бригади морської піхоти, 155-ї бригади ВМС та 11-ї бригади повітрянодесантних військ, які воюють у Курській області, і виявив докази того, що російське військове командування нещодавно передислокувало підрозділи 56-го полку повітрянодесантних військ із району Роботиного на заході Запорізької області до Курської області», – йдеться у звіті.

Водночас аналітики Інститут не бачили повідомлень про те, що підрозділи 51-го полку ПДВ Росії воюють у Курській області, однак припускають, що РФ передислокувала частини 810-ї та 155-ї бригад морської піхоти з лінії фронту на півночі Харківської області, а також, ймовірно, перекинула частини 11-ї бригади ПДВ з району Часового Яру.

Читайте також: Підрозділи РФ створюють лінію оборони Рильськ-Льгов-Курськ - розвідка Естонії

«Російське військове командування чинить опір оперативному тиску щодо передислокації сил із пріоритетних наступальних зусиль із захоплення Покровська у Донецькій області та, ймовірно, продовжуватиме залучати сили з менш пріоритетних операцій на всьому театрі бойових дій для оборони в Курській області», – вважають аналітики ISW.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль запустив складну інформаційну кампанію, спрямовану на обґрунтування своїй внутрішній авдиторії, чому РФ надає перевагу збереженню ініціативи на сході України, а не негайному виведенню українських військ з Курської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-