Підрозділи РФ створюють лінію оборони Рильськ-Льгов-Курськ - розвідка Естонії

Підрозділи РФ створюють лінію оборони Рильськ-Льгов-Курськ - розвідка Естонії

Укрінформ
Режим РФ, очевидно, вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку українські Збройні сили створюють для них вторгненням у Курську область.

Таку думку висловив заступник командувача Розвідувального центру естонських Сил оборони лейтенант-полковник Янек Кессельманн, повідомляє ERR з посиланням на прес-конференцію в Міноборони Естонії, передає Укрінформ.

«Схоже, що режим Російської Федерації вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку українські збройні сили створюють для них у Курській області», - сказав Кессельманн.

Він вважає, що в даний час стратегічна ініціатива, завдяки безпрецедентно успішній операції в Курській області, як і раніше, є в руках України. При цьому під контролем ЗСУ знаходиться приблизно 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області.

Кессельманн стверджує, що знищення мостів через річку Сейм ставить Збройні сили РФ перед дилемою: відвести підрозділи, які потенційно опиняються в оточенні, після чого територія перейде під контроль України, або використати ресурси для відновлення сполучного шляху. «Обидві дилеми важко вирішити, і жодне з рішень, ймовірно, не буде легким для РФ», - зазначив аналітик.

Читайте також: Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

За його словами, наразі підрозділи РФ створюють лінію оборони на лінії Рильськ-Льгов-Курськ. «Ймовірно, українським збройним силам немає сенсу просуватися в цьому напрямі, оскільки стратегічна дилема, з якою стикається Росія в даний момент, вже створена. Дилема полягає в наступному: або припинити наступ у напрямку Донецької області, або визнати присутність України на території Курської області», - заявив Кессельман.

Він підкреслив, що ЗСУ змусили Росію використовувати у конфлікті, зокрема призовників, "хоча РФ з початку війни стверджувала, що цього не станеться". Те, що наразі досить багато призовників полонено, російськими ЗМІ ігнорується.

«Підбиваючи підсумок, можна сказати, що РФ не змогла адекватно відреагувати на дії України в Курській області. Росія, як і раніше, чинить тиск на українські підрозділи на Донецькому напрямку, де продовжуються напружені бої. Але не видно, щоб Росія наблизилася до стратегічних цілей, які вона заявляла на початку війни», - резюмував Кессельманн.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України здійснюють наступ у Курській області РФ. Під контролем українського війська перебуває понад 1000 квадратних кілометрів російської території, на якій розташовано більш як 80 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-