Премʼєр Чехії заявив, що Україні щомісяця передають десятки тисяч боєприпасів

Премʼєр Чехії заявив, що Україні щомісяця передають десятки тисяч боєприпасів

Укрінформ
У межах чеської ініціативи та інших Україні передаються 2 млн одиниць великокаліберних боєприпасів і 22 млн одиниць середнього калібру.

Про це заявив премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала, відкриваючі у Празі нараду чеських послів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фіала запевнив, що Чехія і надалі допомагатиме Україні, і акцентував на ініціативі Праги щодо закупівлі для України боєприпасів у третіх країнах за гроші західних донорів.

«Ми передаємо Україні десятки тисяч одиниць великокаліберної амуніції щомісяця. Загалом ми не лише в межах чеської ініціативи, а й інших ініціатив, які координуємо, передали від початку війни 2 млн одиниць великокаліберних боєприпасів і 22 млн одиниць - середнього калібру», - сказав прем'єр-міністр Чехії.

Він оцінив ініціативу як дуже успішну і водночас надзвичайно складну з погляду логістики. «Україна може розраховувати на поставки», - заявив Фіала.

За його словами, чеська влада заохочуватиме своїх підприємців працювати з Україною, шукатиме фінансування для проєктів в Україні, пропонуватиме свої ноу-хау в галузі енергетики, інфраструктури, медицини тощо. Чехія зацікавлена, аби Україна продовжувала функціонувати як держава і як економіка, наголосив Фіала.

Читайте також: Чехія планує закупити для України кількасот тисяч боєприпасів за рахунок заморожених активів РФ

Відновлення у країні має розпочатися якнайшвидше, додав він.

Як повідомлялося, перша партія боєприпасів у рамках чеської ініціативи прибула в Україну у червні. Чехія на початку року заявляла, що знайшла 800 тис. боєприпасів, з яких 500 тис. – калібру 155 мм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-