Від березня зафіксовані 35 атак на російські авіабази - OSINT-аналітики

Від березня зафіксовані 35 атак на російські авіабази - OSINT-аналітики

Укрінформ
Від березня відбулося щонайменше 35 атак Сил оборони на російські авіабази і 5 — на військові аеродроми тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться в аналітичному дослідженні OSINT-агенції Molfar, оприлюдненому у Телеграмі, передає Укрінформ.

«З березня по серпень 2024 року аналітики OSINT-агенції Molfar підтвердили 35 українських атак на російські авіабази та ще 5 - на аеродроми Криму. Найбільше уражень - на рахунку ГУР, СБУ та Сил оборони», - зазначають аналітики.

Відповідно до оприлюдненої інфографіки, за березень цього року було зафіксовано сім атак на російські і кримські авіабази, за квітень - дев'ять, за травень - дві, за червень - три, за липень - 11, за серпень - вісім.

За даними агенції Molfar, переважна кількість цих ударів - 32,8% - завдані дронами ГУР, 15,5% ударів завдала СБУ, 20,7% ударів – невідомого походження.

Читайте також: Удари по військових аеродромах і заводах рф - це не загроза ескалації війни, а шлях до її завершення

Аналітики оцінюють, що 10,3% ударів завдано Силами оборони України, 6,9% - Військово-Повітряними силами, 6,8% - Силами спецоперацій, по 1,7 % припадають на Військово-Морські сили, Сили безпілотних систем і легіон «Свобода Росії».

Як повідомлялося, 22 серпня Служба безпеки України спільно із Силами спецоперацій уразили склади з керованими авіабомбами та паливом на аеродромі Маринівка в РФ.

16 серпня в результаті операції Головного управління розвідки Міноборони України було завдано удару дронами-камікадзе по військовому аеродрому "Саваслейка" в Нижньогородській області РФ, внаслідок чого знищено три літаки і ще п'ять пошкоджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-