Україна в ОБСЄ: Потрібно рішення партнерів про застосування далекобійної зброї по території РФ

Україна в ОБСЄ: Потрібно рішення партнерів про застосування далекобійної зброї по території РФ

Укрінформ
Для зупинення російського терору проти мирного населення України необхідне рішення західних партнерів про дозвіл на застосування переданої ними далекобійної зброї по легітимних військових цілях на території РФ.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосила тимчасова виконувачка обовʼязків постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"Володимир Путін готовий продовжувати тероризувати Україну, намагаючись перетворити її на територію, непридатну для життя. Допоки у нього є для цього ресурси. Сьогоднішній день (26 серпня – ред.) – не виняток. Рано вранці Росія вчинила чергову масовану атаку з використанням ракет та безпілотників. Це була одна з найбільших атак – комбінований удар, в якому було задіяно понад сотню ракет різних типів і близько сотні "Шахедів", - зазначила українська дипломатка у своєму виступі.

Вона поінформувала присутніх, що загалом під ударом опинилися 15 областей України, є жертви серед мирних жителів.

Читайте також: Боррель після атаки РФ по Україні знову закликав зняти обмеження на використання західної зброї

"Як і раніше, основною ціллю атак була критична інфраструктура України. Ці об'єкти мають вирішальне значення для постачання електроенергії, тепла та базових послуг цивільному населенню, в тому числі в будинках, лікарнях, школах і на підприємствах, забезпечуючи безпеку людей і сімей", - заявила Кувшинникова, нагадавши, що з початку повномасштабного вторгнення Росія застосувала проти України близько 9 600 ракет та 14 тис. ударних безпілотників.

Окрім ракет та безпілотників, на Україну щодня падає близько 45 тис. артилерійських снарядів, а на цивільне населення та інфраструктуру щомісяця скидається 3200-3500 керованих авіабомб.

Читайте також: Умєров обговорив із конгресменами США застосування далекобійної зброї по цілях у РФ

"Все це говорить про те, що для зупинки російської армії, припинення терору проти мирного населення та цивільних об'єктів і порятунку людських життів необхідно зробити наступний логічний крок – прийняти рішення про застосування далекобійних засобів. Проти легітимних військових цілей на території Росії. Зокрема по місцях зосередження російських військ і техніки, військових базах, аеродромах, об'єктах матеріально-технічного забезпечення та інших військових об'єктах", - наголосила Кувшинникова.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня унаслідок російської ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру України ударів зазнали 15 областей. Загинули щонайменше 7 людей, 47 постраждали. У кількох регіонах зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-