Роспропаганда намагається виправдати вбивство працівника Reuters у Краматорську - ЦПД

Роспропаганда намагається виправдати вбивство працівника Reuters у Краматорську - ЦПД

Укрінформ
Російські пропагандисти поширюють маніпуляції довкола загибелі співробітника британського інформагентства внаслідок російського ракетного удару по готелю у Краматорську, намагаючись виправдати цей злочин.

Про це йдеться у повідомленні ЦПД, передає Укрінформ.

"Росіяни брешуть, що загиблий нібито був агентом британської розвідки МІ6, апелюючи до його військового минулого. Також поширюється дезінформація, нібито всі «військові інструктори з країн-членів НАТО» прибувають в Україну у статусі журналіста, а атакований готель був "місцем дислокації іноземних найманців"", йдеться у повідомленні.

У ЦПД зауважили, що насправді загиблий прибув в Україну у складі команди іноземних журналістів як цивільний радник з безпеки для репортерів, які працюють у зоні проведення бойових дій.

Поширюючи подібні фейки, ворожа пропаганда намагається представити готель як «військову ціль». Завданням цілеспрямованого удару по ньому росіяни прагнуть залякати іноземних журналістів, які приїхали в Україну та говорять правду про терористичну війну Росії проти нашої держави.

Читайте також: Агентство Reuters підтвердило загибель свого працівника у Краматорську

Як повідомляв Укрінформ, уночі 25 серпня російські війська вдарили по готелю в Краматорську, де перебували журналісти агенції Reuters. Була інформація про сімох поранених й одного загиблого.

Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що загарбники зруйнували готель у Краматорську цілеспрямовано та продумано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-