Байден відреагував на російську ракетну атаку: РФ ніколи не досягне успіху в Україні

Байден відреагував на російську ракетну атаку: РФ ніколи не досягне успіху в Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден засудив масовану комбіновану атаку Росії, яка напередодні атакувала Україну.

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Я найрішучішим чином засуджую триваючу війну Росії проти України та її зусилля, спрямовані на те, щоб занурити український народ у темряву. Росія ніколи не досягне успіху в Україні, і дух українського народу ніколи не буде зламаний», - йдеться у заяві Байдена.

Американський президент зауважив, що Росія запустила хвилі ракет і безпілотників проти українських міст та енергетичної інфраструктури, що призвело до загибелі цивільних осіб і було спрямовано на більш ніж два десятки критично важливих енергетичних об'єктів.

«Сполучені Штати продовжуватимуть очолювати коаліцію з понад 50 країн на підтримку України. Ця коаліція надає Україні критично необхідне військове обладнання, в тому числі системи ППО і перехоплювачі. Сполучені Штати також нарощують поставки енергетичного обладнання в Україну для ремонту її систем та посилення стійкості української енергосистеми», - наголосив американський президент.

Він повторив свої слова до президента Володимира Зеленського від 23 серпня, що підтримка України з боку США є непохитною.

Читайте також: Унаслідок обстрілів РФ у понеділок постраждали 47 осіб - ДСНС

«Україна залишається вільною, суверенною і незалежною державою, і українські війська щодня борються, щоб захистити свою батьківщину і свою свободу. Сполучені Штати будуть стояти з народом України, доки він не переможе», - додається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня унаслідок російської ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру України ударів зазнали 15 областей. Загинули щонайменше 7 людей, 47 постраждали. У кількох регіонах зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

Того ж дня радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, коментуючи цей удар РФ по Україні, заявив, що США сфокусовані на пошуку перехоплювачів та систем ППО, і не лише у Сполучених Штатах, а й у країнах-союзниках та партнерах, щоб надати їх Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-