Вже 27 країн розпочали власні розслідування злочинів РФ в Україні - генпрокурор

Вже 27 країн розпочали власні розслідування злочинів РФ в Україні - генпрокурор

Укрінформ
Наразі 27 країн вже розпочали власні розслідування або збір доказів злочинів, вчинених у ході російської агресії в Україні.

Про це під час форуму «Україна 2024. Незалежність» заявив генеральний прокурор Андрій Костін, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом 27 країн розпочали власні розслідування або збір доказів злочинів, вчинених у ході російської агресії. І ми робимо все, щоб таких країн ставало все більше. Я не можу зараз офіційно про це сказати, але одна з країн глобального півдня має також у найближчий час відкрити кримінальне провадження щодо злочинів, вчинених РФ в Україні», - сказав Костін.

За його словами, це також буде потужний сигнал РФ про те, що «наша мережа всеосяжної відповідальності – це не тільки про всі види воєнних злочинів і про всі випадки воєнних злочинів».

Читайте також: Цьогоріч викриті 84 злочинні групи, які допомагали нелегально перетинати кордон - генпрокурор

«Але це і про світову географію, щоб російські воєнні злочинці розуміли, що не буде місця, де вони зможуть сховатися від правосуддя. Наша головна мета – зробити так, аби ніде у світі воєнні злочинці не могли сховатися від правосуддя. Ми також працюємо, щоб люди, які постраждали від злочинів агресора, відчули справедливість на практиці. Наша міжнародна коаліція за відновлення справедливості стає все міцнішою», - зазначив Костін.

Генпрокурор заявив, що трек відновлення справедливості базується на тих цінностях, на яких побудоване кожне демократичне суспільство – і українське, і суспільства всіх країн-партнерів України.

«Цей шлях до справедливості не є ні простим, ні швидким. Це не спринт, це – марафон, який може займати роки, а може, і десятиріччя», - пояснив глава ОГП.

Як повідомлялося, Костін заявив, що в Україні створено всі умови для того, щоб МКС міг здійснювати розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-