Українські суди вже винесли вироки щодо 126 російських воєнних злочинців

Українські суди вже винесли вироки щодо 126 російських воєнних злочинців

Укрінформ
Українські суди винесли обвинувальні вироки вже щодо 126 російських воєнних злочинців.

Про це під час форуму «Україна 2024. Незалежність» заявив генпрокурор Андрій Костін, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми передаємо справи в українські суди і 126 російських воєнних злочинців уже засуджені українськими судами. І ми не тільки переслідуємо рядових – ми також працюємо над встановленням командної відповідальності. Уже більше 100 офіцерів ЗС РФ притягаються нами до відповідальності у різних провадженнях, навіть генерали ЗС РФ», - сказав він.

За його словами, українські правоохоронці встановили вже 660 підозрюваних щодо воєнних злочинів, вчинених проти українців, і тут йдеться не тільки про ідентифікацію того, хто, ймовірно, вчинив злочин, а і про зібрання доказів, які вказують на те, що певна людина вчинила злочин.

Костін зазначив, що Україна є першою країною з часів Другої світової війни, після трибуналів у Нюрнбергу і на Далекому Сході, яка поставила перед міжнародним співтовариством питання про необхідність міжнародного переслідування за злочин агресії.

Читайте також: Вже 27 країн розпочали власні розслідування злочинів РФ в Україні - генпрокурор

«Цей злочин є головним, основним воєнним міжнародним злочином. Якщо б не було вчинено злочин агресії, то не було би 136 тисяч вчинених воєнних злочинів проти українців. І ця цифра не є повною, бо ми ще не контролюємо частину ТОТ. І не було б жертв війни», - заявив очільник Офісу генпрокурора.

Як повідомлялося, на Харківщині до 11 років тюрми засудили двох російських військових, що під час окупації обікрали ювелірний магазин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-