Ворог відновив штурмові дії на Оріхівському напрямку – Лиховій

Ворог відновив штурмові дії на Оріхівському напрямку – Лиховій

Укрінформ
В операційній зоні відповідальності ОУВ «Таврія» ситуація залишається стабільною, росіяни поновили штурмові дії на Запоріжжі на Оріхівському напрямку. За добу українські захисники знищили 62 окупанти та 9 одиниць ОВТ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«В операційній зоні відповідальності ОУВ «Таврія» ситуація може вважатися стабільною. Якщо говорити про початок цієї доби, то станом на 7 ранку було відбито 3 штурми противника на Оріхівському напрямку в районах н.п. Мала Токмачка і Роботине двічі. Можна сказати, що росіяни поновили штурмові дії, поновили активність на Запоріжжі на Оріхівському напрямку, тому що були три доби - 22,23, 24 серпня - коли на всій операційній зоні ОУВ «Таврія» не було жодної штурмової дії противника», - розповів Лиховій.

За його словами, наразі росіяни починають знову вдаватися до активності малих піхотних груп як на Херсонщині на лівому березі Дніпра, так і в Запорізькій області на Роботинському виступі, де противник не полишає спроб посунутись північніше. Водночас успіху ворог не має, зазначив речник.

За минулу добу ворог використав 262 ударні дрони, з них 259 fpv-дронів і 3 ударні БПЛА типу «Ланцет». Силами оборони було знищено 249 ударних дронів. Крім того, також ворог застосовує скиди з коптерів.

Читайте також: Росіяни формують бригаду «Барс» чисельністю до 5 тисяч осіб - ОТУ «Харків»

«За вчора було 152 скиди із використанням 309 боєприпасів і, на жаль, 11 із них знову були із використанням отруйних речовин. Але наші війська завдають ворогу суттєвого ураження, і за вчорашню добу втрати росіян в нашій операційній зоні склали 62 особи, а також 9 одиниць ОВТ», - повідомив речник.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 29 серпня 2024 року орієнтовно склали близько 612 390 осіб (+1200).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-