Україна не залишить безкарним спланований злочин росіян під Іловайськом - Зеленський

Україна не залишить безкарним спланований злочин росіян під Іловайськом - Зеленський

Укрінформ
Україна ніколи не забуде і не залишить безкарним спланований, цинічний злочин росіян під Іловайськом у серпні 2014 року.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський заявив у Фейсбуці.

За його словами, сьогодні Україна вшановує пам’ять усіх своїх захисників і захисниць, "усіх, хто бився заради нашої держави, заради української незалежності та віддав найдорожче – своє життя".

У серпні 2014 року, саме цими днями, російські загарбники скоїли один із найбільш підлих злочинів цієї війни - убили сотні українських воїнів під Іловайськом, зазначив Президент.

"Це був спланований, цинічний російський злочин, якого Україна ніколи не забуватиме й не залишить безкарним", - запевнив Зеленський.

Він наголосив: "Ми завжди пам’ятатимемо кожного й кожну, чиї життя забрала ця війна. І ми не пробачимо Росії жодного знищеного українського життя".

"Вічна пам’ять усім нашим героям! І дякую всім, хто не забуває, хто вшановує та допомагає рідним наших полеглих воїнів", - підкреслив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Цей день встановлений указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Читайте також: Сирський: Бої за Іловайськ - це подвиг воїнів, які попри втрати й підступність росіян продовжили боротьбу

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме цього дня у 2014 році, під час російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення.

У серпні 2014 року під Іловайськом Донецької області відбувалися бої Збройних сил України з регулярними частинами армії РФ. Вони тривали майже місяць, з 6 по 29 серпня. Через нерівність сил українські військові опинилися в оточенні. Росія пообіцяла їм "зелений коридор" для виходу, проте обіцянка не була виконана, і сили АТО були розстріляні. За офіційними даними Генеральної прокуратури, тоді загинули 366 українських військовослужбовців, ще 429 були поранені, 84 зникли безвісти. Близько 300 воїнів потрапили в полон.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-