У Києві презентували загін безпілотних систем спецпризначення «Тайфун»

У Києві презентували загін безпілотних систем спецпризначення «Тайфун»

Фото
Укрінформ
У Києві офіційно стартував новий підрозділ безпілотних систем спеціального призначення «Тайфун» Національної гвардії України.

Презентація підрозділу відбулася в стінах Art Ukraine Gallery, передає кореспондент Укрінформу.

"Національна гвардія, як і всі складові Сил оборони України, також розвивається у напрямку безпілотних систем. Одним із кроків цього розвитку є розширення підрозділів безпілотних систем, а саме окремого загону, який буде виконувати свої завдання лише безпілотними системами різного типу", - сказав начальник управління безпілотних систем Нацгвардії України підполковник Максим Скляр.

Він представив учасників команди "Тайфун", зокрема: командира за позивним "Майкл" Михайла Кмитюка, заступника командира з бойової підготовки за позивним "Міністр" Павла Гвозденко, начальницю цивільно-військового співробітництва загону за позивним "Троя" Лілію, начальника штабу за позивним "Київ" Олександра та заступника командира за позивним "Айрон" Руслана. Також кожен із них розповів про себе, військовий досвід та мету бути в цьому підрозділі.

"Ми загін безпліотних систем Національної гвардії України. Наша основна задача - це забезпечення оперативної підтримки бойових бригад. Наші групи будуть швидко маневрувати при виконанні бойових завдань. Ми інтегруємо новітні безпілотні системи у наш загін. Ми запросили сюди різних виробників для того, щоб ми отримали пропозиції", - додав командир загону "Тайфун" Михайло Кмитюк.

У столиці відбулася презентація нового підрозділу безпілотних систем "Тайфун" / Фото Павла Багмута, Укрінформ

За його словами, перевага служби в підрозділі "Тайфун" у гарантованому переході до нього після відбору та базової підготовки, можливості вибору варіанту служби, постійному навчанні, бути пілотом різних типів дронів та у максимальному залученні інтелектуального потенціалу, через що бажаними кандидатами є геймери, інженери, ветерани, випусники шкіл операторів дронів і вмотивовані патріоти. Також потрапити на військову службу в підрозділ можна через заявку-анкету на сайті Tayfun.in.ua, після чого пройти співбеседу та скласти нормативи курсу базової бойової підготовки, яка триває чотири тижні.

"Ми ростемо, сьогодні нас декілька десятків. Ми очікуємо, що за рахунок поширення інформації дійдемо до набору людей нашої штатної чисельності. Я не буду її в цілях безпеки розголошувати, але ми будемо рости. Чим більше буде вмотивованих людей, тим швидше настане наша перемога", - наголосив заступник командира з бойової підготовки Павло Гвозденко.

Читайте також: У Києві презентували Книгу пам’яті органів системи МВС

Натомість заступник командира Руслан поінформував, що забезпечення підрозділу бойовою технікою відбувається завдяки державі та фондам. Також на знак вдячності організаторки заходу, співзасновниці Art Ukraine Gallery, голова громадської організації "Відчуй" Пишна Людмила та голова фонду гуманітарного розвитку Наталія Заболотна подарували команді спеціального підрозділу "Тайфун" першу партію звукових фільтрів для захисту слуху, які створені за стандартами НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, двом бригадам Національної гвардії від фонду «Повернись живим» передали 51 кулемет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-