У Києві презентували Книгу пам’яті органів системи МВС

У Києві презентували Книгу пам’яті органів системи МВС

Фото
Укрінформ
У столиці відбулася презентація Книги пам’яті органів системи Міністерства внутрішніх справ, у якій зафіксовані історії загиблих на війні з РФ працівників МВС.

Сама книга була створена в електронному форматі, передає кореспондент Укрінформу.

За словами держсекретаря Міністерства внутрішніх справ України Інни Ящук, МВС зазнає під час війни з РФ колосальних втрат.

"Людина існує, поки існує пам'ять про неї. І МВС щодня думає і робить усе, щоб ця пам'ять була живою. Сьогодні ми маємо новий проєкт, проєкт світлої пам'яті наших героїв, нову можливість пам'ятати про них", - зазначила Ящук.

Книга доступна за посиланням.

Там розміщені сотні історій про загиблих під час війни з РФ працівників міністерства - як до 24 лютого 2022 року, так і після початку повномасштабного наступу.

У Києві презентували Книгу пам’яті органів системи МВС / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Розповіді проілюстровані фотографіями цих людей і відеозаписами, деякі з них були зроблені у межах іншого проєкту МВС - "Розстріляні Росією".

Читайте також: МВС планує цьогоріч відкрити центри ментального здоров'я і протезування

Громадяни також можуть залишати на сторінках із цими історіями свої відгуки.

Під час презентації цієї Книги пам'яті держсекретар МВС вручила представникам родин чотирьох загиблих героїв пам'ятні QR-коди, після переходу за якими можна ознайомитися з їхніми історіями, а саме - з історіями прикордонника Романа Гаха, рятувальника Сергія Гоцуляка і поліцейських Сергія Михальчука та Богдана Бондарчука.

Колеги і побратими поділилися спогадами про загиблих захисників.

Присутні вшанували пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання.

Окрім цього, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко разом зі своїми заступниками, держсекретарем та керівниками структурних підрозділів апарату МВС віддали шану загиблим біля Стіни пам'яті на Михайлівській площі у Києві. 

Також вони вшанували пам’ять загиблого керівництва Міністерства внутрішніх справ України, поклавши квіти до їхніх могил на Байковому кладовищі.

Читайте також: Сьогодні День пам’яті захисників України

Ці пам’ятні заходи відбулися і біля Меморіалу працівникам органів внутрішніх справ України, загиблим під час виконання службових обов’язків, Меморіалу "Вічна слава загиблим Героям", Меморіалу памʼяті загиблих правоохоронців.

Як повідомлялося, 14 березня у столиці до Дня українського добровольця презентували книгу нацгвардійця Тимура Нагалевського "Гвардія наступу. Самовидець" та колажі "Гвардія наступу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-