Зеленський: Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і далекобійні снаряди та ракети

Зеленський: Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і далекобійні снаряди та ракети

Звернення
Укрінформ
Російський терор можна зупинити тільки в один спосіб: ударами по військових аеродромах, базах та логістиці ворога.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський заявив у відеозверненні.

«Сьогодні в Харкові триває розбір завалів на місці влучань російських бомб. Загалом вчорашні удари забрали життя шести людей у Харкові. Мої співчуття рідним та близьким. Девʼяносто сім людей були травмовані – усім надано необхідну допомогу. І це тільки в Харкові, і це тільки один день російських ударів. Сьогодні від ранку російські терористи били керованими авіабомбами і по Сумщині, і знов по Харківщині. І цей терор надійно зупиняється тільки в один спосіб: ударами по російських військових аеродромах, по їхніх базах, по логістиці російського терору. І найголовніше – що це можливо. Ми щодня говоримо про це з партнерами. Ми переконуємо. Ми даємо аргументи», - зазначив він.

Відео: ОП

За словами Президента, цими днями у Вашингтоні працює українська делегація: перша віцепремʼєр-міністерка, міністр оборони, представники Генштабу, керівник ОП. Були зустрічі на різних рівнях, і серед перших питань - саме далекобійність для Сил оборони, можливість не допустити терору, через який змушений проходити Харків та інші міста і громади України.

«Очистити українське небо від російських керованих авіабомб – це сильний крок, щоб примусити Росію шукати закінчення війни та справедливого миру. Українські представники дали всю необхідну інформацію, всі необхідні деталі нашим партнерам. І я звертаюся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини: нам потрібні можливості реально і повністю захищати Україну та українців. Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і ваші далекобійні снаряди та ракети. Не можна відкладати життєво важливі рішення – саме те, що може найбільш правильно вплинути на події», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Україна має отримати здатність знищувати авіацію РФ у місцях її базування - Зеленський

Також із партнерами йде розмова  про ППО – «про системи, які так потрібні особливо зараз, перед навчальним роком, щоб дати більше безпеки нашим українським дітям у школах, нашим містам, нашій енергетиці».

«Ми ж маємо з вами домовленості щодо ППО і щодо ракет до систем ППО. Важливо якнайшвидше все реалізувати. Ми працюємо цими днями ще активніше заради саме таких новин – про додаткові системи ППО», - наголосив Президент.

Він подякував всім у світі, хто допомагає Україні.

Читайте також: Україна передала США список цілей у Росії для ураження ATACMS - Умєров

«І дякую всім друзям України, які не мовчать про цей російський терор, які реагують на всі ці удари, поширюють правду про цю війну і закликають світ бути більш рішучим, а отже, більш результативним у захисті від Росії», - заявив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, кількість травмованих від російського удару по багатоповерхівці у Харкові 30 серпня зросла до 99.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-