Україна передала США список цілей у Росії для ураження ATACMS - Умєров

Україна передала США список цілей у Росії для ураження ATACMS - Умєров

Укрінформ
Українська делегація передала американським високопосадовцям список цілей у глибині території РФ, які Київ хоче уражати американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Про це в інтерв’ю американському телеканалу CNN сказав міністр оборони України Рустем Умєров, передає Укрінформ.

«Ми пояснили, які можливості нам потрібні, щоб захистити громадян від російського терору, який завдають нам росіяни. І тому я сподіваюся, що нас почули. Ми показали, що аеродроми, які вони (росіяни – ред.) використовують для ударів по наших містах, знаходяться в зоні дії далекобійних ударів», - заявив він.

Умєров додав, що Україна представила США список цілей, по яких вона, в разі отримання дозволу, планує завдавати ударів, за допомогою далекобійних ракет ATACMS.

За словами міністра, Україна домагається зняття обмежень на використання ATACMS, щоб захистити українських цивільних людей та інфраструктуру.

«Вони (росіяни – ред.) вбивають наших громадян. Тому ми хочемо їх стримати, ми хочемо їх зупинити, ми не хочемо, щоб їхня авіація підходила ближче до наших кордонів, щоб бомбити міста», – сказав Умєров.

Читайте також: ISW: Значна кількість російських військових об’єктів залишаються у зоні досяжності ATACMS

Глава Міноборони зазначив, що Україна більше зосереджена на «можливостях», які їй надає територія у Курській області, а не на утриманні російської території для обміну на землі, які Росія захопила в України.

«Ми зосереджені на тому, щоб нарощувати наші можливості для протистояння й вибивати росіян з тимчасово окупованих територій», — сказав Умеров.

Читайте також: Борис Джонсон закликав союзників дозволити ЗСУ бити далекобійними ракетами по території Росії

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з віцепремʼєр-міністеркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко розпочала візит до Вашингтона, перша зустріч відбулася з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-