Міноборони допустило до експлуатації український БТР «Хорунжий»

Міноборони допустило до експлуатації український БТР «Хорунжий»

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання для Збройних сил України вітчизняний бронетранспортер «Хорунжий».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Міноборони.

Як зазначається, бронетранспортер «Хорунжий» є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60.

Його корпус виготовлений із високоякісної фінської сталі, що покращило балістичний захист машини без збільшення її маси.

Також корпус захищений по периметру від куль калібру 7,62 мм зі сталевим сердечником, лобова броня витримує постріли крупнокаліберного кулемету з відстані 10 метрів.

Читайте також: Міноборони допустило до постачання у ЗСУ один із найбезпечніших бронеавтомобілів у світі

Конструкція днища корпусу та спеціальних протимінних сидінь уберігають десант від наслідків підриву на вибухових пристроях, еквівалентних 6 кг тротилу.

Бронетранспортер значно потужніший за БТР-60, адже замість двох 90-сильних бензинових двигунів у передній частині його корпусу встановлений дизельний двигун потужністю 330 кінських сил.

Він розганяє бойову машину до швидкості понад 80 км/год, а ємність паливних баків забезпечує запас ходу у понад півтисячі кілометрів.

Кардинально інше компонування кузова покращило ергономіку і зручність для десантування, яке здійснюється через кормову частину бронемашини.

У новому БТР встановлена сучасна електроніка, камери відеоогляду, система кондиціонування і автономний генератор, що дозволяє бронемашині функціонувати при вимкненому двигуні.

Читайте також: До експлуатації у ЗСУ допустили робота-пожежника

З озброєння новий український бронетранспортер має бойовий модуль з кулеметом калібру 14,5 мм, або гарматою калібром 30х113 мм.

БТР «Хорунжий» може вироблятися у шести варіаціях: лінійний бронетранспортер, транспортувальник особового складу, санітарно-евакуаційна, ремонтно-евакуаційна, командно-штабна і самохідна мінометна машини.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони допустило до експлуатації український безпілотний транспортер BoarTAC.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-