Британія з партнерами в рамках операції «Інтерфлекс» підготували вже понад 40 тисяч бійців ЗСУ

Британія з партнерами в рамках операції «Інтерфлекс» підготували вже понад 40 тисяч бійців ЗСУ

Фото
Укрінформ
Велика Британія за підтримки 12 країн-партнерок підготувала за два роки понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони України у межах багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс».

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під керівництвом інструкторів та інструкторок Сухопутних військ Сил оборони Нової Зеландії проходять заняття для військовослужбовців та військовослужбовиць Збройних Сил України з базової загальновійськової підготовки у рамках багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс» у Великій Британії», - йдеться в повідомленні.

Військовослужбовці відпрацьовують на практиці модулі базової загальновійськової підготовки з подолання смуги перешкод із застосуванням засобів імітації умов бою, вправ в обороні, пересування полем бою, тактичної медицини, що підвищує їхню психологічну стійкість та бойову майстерність.

Як нагадали в Генштабі, перша група українських військових в межах започаткованої Сполученим Королівством операції «Інтерфлекс» прибула до Великої Британії 27 червня 2022 року.

За два роки в межах цієї операції Британія за підтримки 12 країн-партнерок підготувала понад 40 000 військовослужбовців та військовослужбовиць Сил оборони України.

Зазначається, що «Інтерфлекс» орієнтована на новобранців ЗСУ з невеликим військовим досвідом або без нього та спрямована на формування й розвиток базових навичок та спроможностей, необхідних для виживання та бойової ефективності.

Читайте також: У Британії українські військові тренуються вести бої в урбанізованій місцевості

П’ятитижневий курс включає навчання поводження зі зброєю, стрільбі, тактиці, патрулюванню, веденню бою в урбанізованій місцевості та міських умовах, зачистці позицій, поводженню з вибухівкою, розмінуванню, наданню першої допомоги, міжнародному гуманітарному праву, законам та звичаям війни тощо.

У Генштабі підкреслили, що крім підготовки нових і професійних кадрів для Збройних сил України, Велика Британія, інші країни Заходу та Австралія й Нова Зеландія постійно допомагають зі зброєю, боєприпасами і матеріально-технічною підтримкою.

Читайте також: Генштаб показав, як українських бійців у Британії навчають відбивати штурми та протидіяти дронам

Тренування проводиться на об’єктах навчально-матеріальної бази Міністерства оборони Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії майбутні командири взводів Збройних сил України під керівництвом інструкторів з Австралії та Фінляндії в межах операції «Інтерфлекс» відпрацьовують штурми ворожих траншей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-