Демченко каже, що у Білорусі немає такої кількості російських військових, як торік

Демченко каже, що у Білорусі немає такої кількості російських військових, як торік

Укрінформ
Сьогодні на території Білорусі немає російських військових підрозділів у тій кількості, як торік, коли під виглядом навчань РФ тримала там близько 10-12 тисяч свого особового складу.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Зараз на території Білорусі російських підрозділів немає у тій кількості, яка була минулого року, коли під виглядом навчань Росія тримала близько 10-12 тисяч свого особового складу, які проходили підготовку на території Білорусі, тоді ризик вторгнення був набагато вищий», - зазначив Демченко.

Він зазначив, що підрозділи розвідки України уважно стежать за тим, що відбувається углиб території Білорусі, передусім за силами та підрозділами армії цієї країни, для того, щоб розуміти, наскільки ситуація є загрозливою для нашої країни, і для того, щоб всі складові Сил оборони, які посилюють цей напрямок, могли вчасно відреагувати на будь-яку загрозу.

«Ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій по всій протяжності кордону з Білоруссю – це понад тисяча кілометрів від Волині до Чернігівщини. Для того, щоб посилити наші можливості, укріплюється лінія кордону, увесь цей час нарощується оборонна можливість, заходи відбуваються і у прикордонні - облаштовуються позиції, місця укриття для того, щоб наші захисники мали всі можливості відбити будь-яку атаку, якщо така відбудеться з території Білорусі. Звісно, сподіваємося, що у Лукашенка вистачить здорового глузду не робити таких необдуманих кроків», - зауважив речник ДПСУ.

Читайте також: ДПСУ не фіксує переміщення військ Білорусі поруч з кордоном України

Як повідомлялося, білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що перекинув до кордону з Україною майже третину своєї армії через те, що там нібито перебувають понад 120 тисяч українських військових.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-