Розвідка Британії пов'язує зростання втрат армії РФ у серпні з Курською операцією

Розвідка Британії пов'язує зростання втрат армії РФ у серпні з Курською операцією

Укрінформ
Британська розвідка вважає, що зростання бойових втрат російських військ у серпні пов’язане з операцією України у Курській області.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

У новому зведенні британська розвідка з посиланням на дані українського Генштабу пише, що середньодобові бойові втрати армії РФ убитими та пораненими зросли в серпні до 1187 осіб на добу. З початку війни проти України Росія, ймовірно, втратила понад 610 тис. осіб.

«Збільшення рівня втрат у серпні 2024 року майже напевно пов'язане з проведенням Україною Курської операції та постійним тиском на Покровському напрямку. Росія продовжує покладатися на масовість, щоб пом'якшити нестачу особового складу та техніки», - йдеться у повідомленні.

У розвідці Британії прогнозують, що тиск російських військ по всій лінії фронту продовжиться впродовж наступного місяця, обмеженість їхніх можливостей, ймовірно, і надалі зменшуватиме їхню здатність використовувати будь-які тактичні успіхи для досягнення ширших оперативних переваг.

«Втрати російських військ упродовж вересня 2024 року, ймовірно, і надалі становитимуть в середньому понад 1000 осіб на день, оскільки Росія продовжуватиме операції на широкому фронті від Курська на півночі до Роботиного на півдні», - наголошується у зведенні.

Читайте також: Британська розвідка пояснила стрімку «атаку на корупціонерів» в армії РФ

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

Станом на кінець серпня Сили оборони під час створення в Курській області зони безпеки взяли під контроль 100 населених пунктів та захопили в полон близько 600 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-