Британська розвідка пояснила стрімку «атаку на корупціонерів» в армії РФ

Британська розвідка пояснила стрімку «атаку на корупціонерів» в армії РФ

Укрінформ
Під час повномасштабного вторгнення в Україну в російській армії почалася боротьба з корупційними практиками, аби зменшити розтрату бюджетних коштів під час дороговартісної військової кампанії.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Повномасштабна війна в Україні призвела до придушення корупційних дій у практичному сенсі – для зменшення бюджетної розтрати під час дуже дороговартісної військової кампанії, але й через те, що політичні керівники, як колишній глава Міноборони Сергій Шойгу, втратили свій прямий вплив на процеси закупівель. Хоча діючий міністр оборони Андрій Бєлоусов намагається обмежити корупційні практики, дуже малоймовірно, що йому вдасться викорінити корупцію у сфері витрат російської оборони», - заявили у відомстві.

Читайте також: У Росії в справі про корупцію затримали ексзаступника Шойгу

Зазначається, що 26 липня колишнього заступника міністра оборони Росії Дмитра Булгакова заарештували за звинуваченням у корупції. Він обіймав посаду заступника міністра оборони з 2008 по 2022 рік.

За даними російських ЗМІ, звинувачення стосуються закупівлі для військовослужбовців продуктів харчування, які були непридатні для споживання людиною, але тим не менше купувалися Міноборони Росії за завищеними цінами, нібито в обмін на за хабарі тодішньому заступнику міністра оборони Булгакову.

«Як вже зазначалося, корупція є поширеною в російській оборонній промисловості і широко допускається в певних межах і до тих пір, поки залучені особи користуються необхідним рівнем політичної підтримки», - додали у Міноборони Британії.

Читайте також: У РФ затримують за корупцію оборонних чиновників, які не мають захисту в Кремлі - розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, у квітні був заарештований Тимур Іванов - ще один заступник міністра оборони РФ, який займався тилом. На відміну від Булгакова, Іванов на момент арешту був чинним заступником міністра. Після того за подібними звинуваченнями були заарештовані ще кілька російських вищих офіцерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-