У РФ затримують за корупцію оборонних чиновників, які не мають захисту в Кремлі - розвідка Британії

У РФ затримують за корупцію оборонних чиновників, які не мають захисту в Кремлі - розвідка Британії

Укрінформ
У Росії за останній тиждень повідомлялося про дві справи щодо корупції, пов'язані з представниками оборонного сектору, які, ймовірно, не мають політичного захисту у Кремлі.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зокрема, керівника Військово-будівельної компанії Міністерства оборони РФ Андрія Бєлкова було заарештовано за звинуваченням у корупції, пов'язаній із закупівлями. Найімовірніше, компанія використовувалася для збагачення корумпованими чиновниками, вважають у британській розвідці.

Крім того, 23 липня цього року колишнього директора заводу тактичних ракет «Звезда-Стрела» засудили до ув'язнення за розтрату та завищення цін.

Читайте також: У Росії в справі про корупцію затримали ексзаступника Шойгу

«Корупція є характерною рисою російської оборонної промисловості. У 2007 році аудит, проведений за дорученням тодішнього міністра оборони Сергія Іванова, виявив, що 70% бюджетних коштів Міністерства оборони використовувалися не за призначенням. Кремль частково толерує корупцію, але з початком повномасштабної війни проти України посилилися репресії проти тих, хто не має достатнього політичного захисту», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія взяла під державний контроль близько 180 компаній у стратегічних галузях загальною вартістю приблизно $11,5 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-