Британія передасть Україні 650 ракет для ППО на $213 мільйонів

Британія передасть Україні 650 ракет для ППО на $213 мільйонів

Укрінформ
Велика Британія надасть 650 легких багатоцільових ракет (LMM) в рамках контракту вартістю 162 мільйони фунтів стерлінгів (приблизно 213 мільйонів доларів США) для посилення протиповітряної оборони України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Міноборони Сполученого Королівства.

Зазначається, що пакет допомоги оголосить сьогодні глава оборонного відомства Британії Джон Гілі на засіданні Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США у Рамштайні.

Заява про надання ракет для ППО була оголошена після двосторонньої зустрічі Гілі та міністром оборони України Рустемом Умєровим у Лондоні на початку цього тижня, під час якої вони обговорили, як Британія продовжуватиме нарощувати підтримку протягом наступних місяців. Під час цієї зустрічі британський міністр підтвердив, що до кінця 2024 року в Україну почнуть надходити артилерійські боєприпаси на суму 300 мільйонів фунтів.

Відповідно до зобов’язань нового уряду прискорити надання допомоги, постачання першої партії ракет LMM також очікується до кінця цього року.

«Впродовж останніх днів ми стали свідками трагічної ціни невибіркових ударів Росії по Полтаві та Львову. Ці нові ракети британського виробництва допоможуть Україні захистити свій народ, інфраструктуру і територію від жорстоких нападів Путіна», – сказав Гілі.

Читайте також: В уряді Британії хочуть прогресу у створенні спецтрибуналу проти РФ

Ракети LMM, вироблені компанією Thales на заводі в Белфасті, є дуже універсальними і здатні запускатися із різних платформ на суші, морі та у повітрі.

У пресрелізі йдеться, що цей пакет фінансується переважно за рахунок фінансової допомоги Україні з боку Великої Британії у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, а також внесків Норвегії через Міжнародний фонд для України.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня Умєров під час візиту до Великої Британії закликав партнерів і союзників прискорити постачання критично необхідної зброї для захисту України від терористичних атак РФ.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-