Російська армія втратила в Курській області вже 6000 військових - Зеленський

Російська армія втратила в Курській області вже 6000 військових - Зеленський

Укрінформ
Російська армія втратила вже 6 тис. військовослужбовців вбитими та пораненими у ході боїв у Курській області.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час відкриття у п’ятницю чергового засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

"За перший місяць нашої операції в Курській області російські війська втратили близько 6 тис. солдатів вбитими й пораненими і ще десятки тисяч російських військовослужбовців в інших зонах бойових дій", - сказав він.

За словами Зеленського, завдяки наступальній операції Сил оборони України в Курській області "наразі немає загрози, що Росія розпочне нову наступальну операцію на нашій території проти міста Суми, як це було у травні цього року, коли Путін розпочав наступ на наше місто Харків".

"Курська область Росії – це прикордонна територія, з якої Путін готувався розширити війну на українську територію. Він готувався розпочати новий наступ на наше місто Суми, а ми переломили ситуацію і своїм контрнаступом просуваємо війну вглиб Росії", - заявив Президент.

Він повідомив, що наразі українські війська контролюють в Курській області територію площею понад 1300 квадратних кілометрів, а "це 100 населених пунктів".

Читайте також: Як і чому Курська операція ЗСУ змусила ворога змінити цілі так званої «СВО»

"Значна частина цієї території була покинута російськими військами. Вони просто втекли, коли побачили наближення наших сил. Звичайно, значна частина території була взята під контроль нашими силами в боях", - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 24-те засідання Контактної групи з питань оборони України відбудеться в п’ятницю на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині.

У Пентагоні заявили, що зустріч учасників коаліції у форматі "Рамштайн" сфокусує увагу, зокрема, на посиленні можливостей ППО для України, Коаліції повітряних сил, а також активізації оборонної промисловості країн-учасниць.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-