Україна та партнери мають посилити виробництво зброї - Остін

Україна та партнери мають посилити виробництво зброї - Остін

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін наголосив на важливості активізації оборонної промисловості у державах, які надають допомогу Україні, але насамперед – у самій Україні.

Про це він заявив, на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн», Німеччина, передає кореспондент Укрінформу.

«Наші національні директори з озброєнь тісно співпрацюють з коаліціями можливостей для того, щоби задовільнити потреби та прискорити поставки. … Треби посилити українську оборонну промислову базу, так само як нашу власну», - сказав міністр.  

Відео: ОПУ

Промисловість, за його словами, намагається наростити виробництво, щоби задовільнити потреби України зараз і на майбутнє. Але для власної тривалої безпеки Україна має продовжувати надавати ще більший поштовх власному виробництву озброєнь. Багато учасників Контактної групи вже підтримують цей процес.

Остін нагадав, що кілька тижнів тому Данія зобов’язалась витратити черговий пакет у розмірі 150 млн доларів для закупівлі озброєнь, вироблених українськими підприємствами. Також за допомогою кількох європейських компаній США працюють з українськими колегами над розробкою та будівництвом потужностей для виробництва ракет земля-повітря С-300 та ракет повітря-повітря Р-27.

Також США направили понад 200 млн дол. на закупівлю критичних компонентів для того, щоби Україна могла виробляти БПЛА та системи радіоелектронної боротьби, які вона так успішно використовує.

Остін запевнив, що коаліція з близько 50 країн стоїть «згуртовано та міцно» на боці України та закликав ще більше посилити підтримку.

Читайте також: Пентагон назвав основні теми зустрічі у форматі «Рамштайн»

Це вже 24-те засідання «формату Рамштайн». Міністри оборони та старші військові посадовці з близько 50 країн обговорюють питання допомоги Україні та її координацію з боку міжнародного співтовариства.

Як повідомлялось, вперше участь у зустрічі бере Президент України Володимир Зеленський. Він, за інформацією уряду Німеччини, також зустрінеться з канцлером ФРН Олафом Шольцем у Франкфурті-на-Майні в другі й половині дня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-