Пісторіус анонсував передачу Україні САУ на €150 мільйонів та засобів ППО

Пісторіус анонсував передачу Україні САУ на €150 мільйонів та засобів ППО

Укрінформ
Німеччина продовжує робити акцент на засобах ППО та артилерії при наданні допомоги Україні та планує передати додаткові системи Iris-T і САУ ближчими місяцями.

Поставки анонсував міністр оборони ФРН Борис Пісторіус на полях зустрічі учасників «формату Рамштайн» 6 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

«ППО залишається основним акцентом німецької військової підтримки України», - сказав Пісторіус.

За його словами, Німеччина «планує поставити Україні ще 12 сучасних самохідних гаубиць Panzerhaubitz 2000, 6 з них – ще цього року та ще 6 – наступного, на загальну суму 150 мільйонів євро.

Ці гаубиці мають дальність стрільби понад 30 кілометрів.

Читайте також: США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів - Остін

Стосовно засобів ППО він нагадав, що ФРН уже передала три системи Patriot з власних запасів разом із великою кількістю ракет і запчастин.

«Ми фінансуємо (виробництво - ред.) 12 систем Iris-T SLM і 12 Iris-T SLS. Таким чином ми фінансуємо та передаємо загалом 24 системи Iris-T, включно ракети. Сім ми вже передали: 3 Iris-T SLS і4  Iris-T SLM, ще  дві будуть доставлені ще цього року», - сказав політик.

Це системи малої (SLM) і середньої (SLS) дальності дії. Вони мають неймовірну ефективність у 95%, - сказав міністр.

Він також зауважив, що передаються Stinger, Skynex, а також САУ Gepard (60 одиниць), передача буде продовжена, плани розроблені до 2026 року. Всі вони допомагають захищати від ударів з повітря.

Після розмов з українським колегою Рустемом Умєровим у Берліні в середу та Президентом Володимиром Зеленським сьогодні Пісторіус підкреслив нагальну потребу ЗСУ також в наземних системах. Він нагадав, що разом з Данією Німеччина вже передала 58 основних бойових танків Leopard 1A5, подальші 77 танків цієї ж моделі будуть передані якнайскоріше у співпраці з Нідерландами та Данією.

Окрім того, Німеччина продовжить передавати бронемашини для розмінування та мостоукладні.

Пісторіус також наголосив на важливості навчання українських військових. За його словами, з листопада 2022 року на території ФРН було підготовлено понад 60 тисяч солдатів на різноманітних видах озброєнь. Зокрема, цього року буде підготовлено 10 тисяч. Міністр підкреслив велику вмотивованість українців, які навчаються дуже швидко.

Нагадаємо, 6 вересня на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині проходить 24 зустріч Контактної групи, участь у якій бере також Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-