США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів - Остін

США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів - Остін

Укрінформ
Сполучені Штати Америки надають пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів, який буде доставлено швидко.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» (Німеччина), передає кореспондент Укрінформу.

«Радий повідомити, що президент Байден оголосить сьогодні про додатковий пакет безпекової підтримки на 250 млн доларів для України», - сказав Остін.

Це, за його словами, допоможе Україні закрити деякі з її потреб. Озброєння будуть доставлені «зі швидкістю війни» (швидко - ред.), пообіцяв політик.

Читайте також: Україна та партнери мають посилити виробництво зброї - Остін

З моменту попередньої зустрічі формату в червні, нагадав глава Пентагону, США зобов’язалися надати безпекову підтримку Україні на понад 4 млрд дол.

Відео: офіційний канал Президента України

Вашингтон і партнери сконцентровані на основних потребах України – ППО та боєприпасах.

Остін також акцентував на внесках партнерів. Так, у липні Німеччина, Нідерланди, Румунія та США оголосили про плани передачі додаткових систем ППО Patriot і компоненти, Італія пообіцяла надати систему SAMPT, ФРН нещодавно передала подальші системі Iris-T і боєприпаси калібру 155-мм. Нідерланди, Німеччина, Данія передали додаткові танки Leopard. Завдяки коаліції літаків Україна отримала першу партію F-16.

Остін також заявив, що ЄС використовують заморожені російські фінансові активи для закупівлі озброєнь для України, включно з тими, що закуповуються у рамках «чеської ініціативи» з придбання боєприпасів.

Читайте також: Зеленський на «Рамштайні» закликав надати більше зброї Україні

Глава Пентагону нагадав слова Президента України Зеленського, які той сказав раніше, про те, що агресія розширюється, якщо її не зупинити.

«Якщо Україна не буде вільною, світ не буде в безпеці», - підкреслив Остін.

Це вже 24-те засідання «формату Рамштайн». Міністри оборони та старші військові посадовці з близько 50 країн обговорюють питання допомоги Україні та її координацію з боку міжнародного співтовариства.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-