Канада виділить Україні новий пакет допомоги з ракетними двигунами і боєголовками

Канада виділить Україні новий пакет допомоги з ракетними двигунами і боєголовками

Укрінформ
Канада надасть Україні велику партію ракетних двигунів CRV-7. Також новий пакет включатиме 1300 боєголовок до ракет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Канади.

Пакет допомоги анонсував міністр оборони Канади Білл Блер на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

"Міністр Блер також повідомив, що Канада передасть Україні 80 840 додаткових ракетних двигунів CRV-7 та 1300 боєголовок", - йдеться у повідомленні.

Допомога найближчими місяцями прибуде до Польщі.

Раніше ракетні двигуни CRV-7 використовували військово-повітряні сили Канади на винищувачах CF-18, але вони були списані.

Канада також передасть 970 кулеметів С6 та 10 500 9-мм пістолетів зі своїх запасів.

На запит України Блер також оголосив про виділення Канадою списаних шасі від 29 М113 та 64 бронетранспортерів Coyote LAV. Планується, що в Україні їх перепрофілюють чи візьмуть на запчастини.

Читайте також: США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів - Остін

Як повідомлялося, Канада оголосила про намір передати Україні систему ППО NASAMS, ціною більше 300 млн дол. США, 10 січня 2023 року. Оригінальні домовленості передбачали, що Канада відшкодує США повну вартість нової системи NASAMS, натомість Штати укладуть прямий контракт на постачання цього озброєння з Україною. Це мало дозволити Канаді обійти вимогу щодо необхідності отримання дозволу США на реекспорт NASAMS до України. Утім втілення цього проєкту наштовхнулося на ряд бюрократичних перешкод, що сповільнили його втілення. Окрім цього, на виготовлення кожної системи NASAMS необхідно близько двох років.

Фото: cocqsida.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-