Міські бої та зачистка будівель: як тренують українських військових у Британії

Міські бої та зачистка будівель: як тренують українських військових у Британії

Фото
Укрінформ
У Великій Британії інструктори зі Швеції в межах багатонаціональної операції «Інтерфлекс» готують українських військових до ведення бойових дій в урбанізованій місцевості.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема, ця підготовка включає навчання тактиці боїв у міській забудові, патрулюванню, пересуванню в міських умовах, а також основним принципам підходу до будівель, їх безпечної зачистки та утримання.

«Партнери наголошують новобранцям, що під час боїв в урбанізованій місцевості головне комунікація між групою, зокрема щодо ефективності передавання інформації всередині групи для забезпечення координації дій», - зазначили у Генштабі.

Інструктори передають свої знання та досвід, допомагаючи українським військовим ефективно діяти в складних умовах міської забудови.

Читайте також: Пісторіус анонсував передачу Україні САУ на €150 мільйонів та засобів ППО

Ці навички є надзвичайно актуальними для українських військових, оскільки багато боїв відбувається саме в міських умовах. Правильні дії та координація мінімізують ризики та підвищують шанси на успіх у бойових операціях.

«Ця підготовка є важливим ресурсом для підвищення бойової готовності українських військових у боротьбі за свою незалежність», - зауважили у Генштабі, а також подякували Великій Британії, Швеції та країнам-партнерам за підтримку та всебічну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія за підтримки 12 країн-партнерок підготувала за два роки понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони України у межах багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-