Самохідні ноші: до використання у ЗСУ допустили безпілотний транспортер FOXTAC

Самохідні ноші: до використання у ЗСУ допустили безпілотний транспортер FOXTAC

Фото
Укрінформ
У Міністерстві оборони кодифікували та допустили до постачання для Збройних сил України вітчизняний безпілотний логістично-евакуаційний транспортер FOXTAC.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

«Наземна роботизована платформа призначена для виконання різних логістичних функцій та може застосовуватись й для евакуації поранених з поля бою», - ідеться у повідомленні.

У Міноборони зазначили, що на даний час для евакуації поранених з поля бою у підрозділах ЗСУ використовують різні технічні засоби, зокрема гусеничну та колісну бронетехніку вітчизняного чи іноземного виробництва, квадроцикли, мотоцикли з евакуаційними причепами, а почасту евакуацію проводять за допомогою ручних ношей.

Універсальних засобів та способів евакуації немає. Щоразу бойові медики обирають транспорт і спосіб евакуації залежно від поточних обставин: характеру бойової обстановки, рельєфу, рівня маскування, кількості поранених і важкості отриманих військовослужбовцями травм.

Ще один з доступних варіантів вивозу поранених з поля бою – використання наземних роботизованих комплексів.

Читайте також: Цьогоріч до цивільних медзакладів спрямували додаткові ₴5 мільярдів за лікування військових - Ляшко

Логістично-евакуаційний транспортер вітчизняного виробництва майже безшумний, має низький силует – висота виробу не перевершує 40 см, що при наявності польової рослинності дозволяє здійснювати евакуацію поранених непомітно.

Завдяки застосованим конструктивним рішенням FOXTAC може бути переведений з транспортного у робоче положення за лічені хвилини.

Може перевозити вантаж вагою до півтора центнера, тобто пораненого бійця у повному бойовому спорядженні, боєприпаси на позицію.

Керування транспортером здійснюється як дистанційно, так і за допомогою провідного пульта, що дозволяє супроводжувальному бойовому медику контролювати та коректувати рух.

Транспортер може додатково комплектуватися пристроями, які дозволяють відстежити його місцеперебування і знайти платформу та вантаж у випадку, якщо з евакуаційною групою втрачений зв’язок.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони кодифікувало та допустило до постачання для ЗСУ вітчизняний бронетранспортер «Хорунжий».

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-