Начальник Генштабу Чехії: Було б цілком легітимно, якби українці могли атакувати територію РФ

Начальник Генштабу Чехії: Було б цілком легітимно, якби українці могли атакувати територію РФ

Укрінформ
Начальник Генштабу Чехії Карел Ржегка переконаний, що західні країни нарешті мають дозволити українській армії використовувати ракети великої дальності проти цілей на території РФ.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ.

 «Ці обмеження необхідно зняти, бо для українців законно та легітимно захищатися, навіть нападаючи на російську територію. Адже вони не можуть боксувати зі зв'язаною за спиною однією рукою», - заявив Ржегка в ефірі чеського телебачення.

Росія загрожує ескалацією, але не соромиться використовувати ракети проти українських міст і, на думку генерала, має значну перевагу.

Читайте також: Зняття обмежень на використання західної зброї: Сибіга провів низку розмов з іноземними колегами

«Літаки злітають з російських аеродромів, які знаходяться в межах досяжності наявної зброї, але українці не можуть її застосувати. І ці літаки потім бомбардують цивільну інфраструктуру, а не лише солдатів. Тому було б абсолютно легітимно, якби українці змогли атакувати і територію Росії», - наголосив Ржегка.

За його словами, операція ЗСУ в Курській області продемонструвала, що росіяни найчастіше лише погрожують.

Читайте також: Шеппс закликав уряд Британії зняти обмеження для України на удари по РФ Storm Shadows

«Ситуація в Курській області показала деяким західним лідерам, що не варто боятися ескалації та червоних ліній, тому що росіяни досі «брязкають» ядерною зброєю, але коли українці захопили весь округ, нічого не сталося», - підсумував начальник Генштабу Чехії.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по законних військових цілях на території РФ. 

Фото: bintel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-