Україні треба дозволити завдавати симетричних ударів по РФ - французький експерт

Україні треба дозволити завдавати симетричних ударів по РФ - французький експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Якщо Захід хоче перемоги України, він має дозволити їй завдавати симетричних ударів вглиб російської території, по її військових об’єктах. Це, а також надання Україні достатньої кількості далекобійних ракет, може мати стратегічний вплив на хід війни.

Про це воєнний експерт та консультант з протиповітряної оборони Ксавьє Тительман розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Захід має дозволити використовувати зброю для ударів вглиб Росії. Поки українцям заборонено завдавати симетричних ударів, вони неминуче будуть виведені з рівноваги. Росіяни знають, що їхні авіабази в безпеці, коли вони знаходяться на відстані 250 км від лінії фронту».

Експерт також відзначив винахідливість українських конструкторів БПЛА, які можуть пролетіти понад 2000 км відстані і уразити ціль, водночас той обсяг вибухівки, який вони несуть, є недостатнім для ефективного удару по командних пунктах, бункерах, мостах та підземних складах боєприпасів.

«Для цього потрібні військові заряди вагою понад 100 кг, і це за умови, що ми можемо використовувати, наприклад, американські, французькі, британські ракети. Це матиме стратегічний вплив на російську логістику і на російський потенціал», - каже Тительман.

За його словами, ракети великої дальності, які Франція постачає Україні зараз, не можна інсталювати на F-16, які Україна буде продовжувати отримувати найближчим часом. Однак не відомо, чи погодяться американці оснащувати ці літаки таким видом зброї.

«На даний момент, ми не знаємо, чи погодяться американці постачати крилаті ракети до них. Франція їх робить, але вони несумісні з F-16, а підходять до тієї жменьки старого флоту, який має зараз Україна», - стверджує військовий експерт.

Читайте також: Зеленський назвав чотири країни, від яких треба отримати дозвіл на далекобійні удари

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав надати Україні необхідну кількість засобів дальнього ураження і дозволити використовувати їх не лише по окупованій території України, а й по території Росії.

Про це він заявив під час 24-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-