На чотирьох напрямках ідуть бої, від початку доби на фронті - 105 зіткнень

На чотирьох напрямках ідуть бої, від початку доби на фронті - 105 зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися 105 бойових зіткнень, на чотирьох напрямках бої досі тривають.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 понеділка, 9 вересня, передає Укрінформ.

Від вогню російських мінометів й артилерії сьогодні постраждали райони Карповичів, Углів, Мезенівки, Семенівки, Миколаївки, Вовківки, Степка, Попівки, Малушиного, Великої Писарівки, Іскрисківщини, Бобилівки та Стрілецької Пушкарки Сумської і Чернігівської областей.

Ударів керованими авіабомбаи загарбники завдали по районах Павлівки, Білопілля, Годунівки, Пустогорода й Галаганівки.

Читайте також: Війська РФ за серпень 447 разів атакували Сили оборони хімічними боєприпасами

На Харківському напрямку війська РФ безуспішно штурмували позиції українських захисників у районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку від початку доби пройшли шість боїв. Росіяни проводили наступальні дії біля Синьківки, Петропавлівки, Глушківки, Стельмахівки та в бік Лозової.

На Лиманському напрямку загарбники десять разів штурмували в районах семи населених пунктів. Шість боїв ще тривають. Концентрує зусилля ворог біля Новосадового та Невського. Там провів половину від загальної кількості атак на цій ділянці фронту.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбивали дев’ять спроб російської армії просунутися поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Званівки. В атаках у бік останньої загарбники використовували, крім піхоти, бронетехніку – зазнали втрат.

На Краматорському напрямку відбулися два бойові зіткнення. Війська РФ наступали в бік Білої гори, також скинули авіабомбу в район Предтечиного.

На Торецькому напрямку за підтримки бомбардувальної авіації російська армія п’ять разів намагалася витіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Торецька й Неліпівки. У результаті отримала жорстку відсіч.

Ударів некерованими авіаційними ракетами й керованими авіабомбами росіяни завдали по Диліївці.

На Покровському напрямку загарбники здійснили 23 штурмові дії в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Новогродівки, Гродівки, Селідового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск, 16 атак уже відбили. Сім боїв ще тривають, в основному – у районі Новогродівки.

Ворожого удару з авіації зазнала Пантелеймонівка.

На Курахівському напрямку російські війська 28 разів атакували в бік Долинового, Желанного Першого, Українська, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. 19 ворожих спроб просунутися вперед українські захисники вже відбили. Бої тривають, найнапруженішою ситуація станом на цей час є біля Красногорівки.

На Времівському напрямку армія РФ штурмувала позиції Сил оборони сім разів, діяла в бік Золотої Ниви, Вугледара та Шахтарського. Два бої неподалік від Вугледара досі тривають.

По Вугледару та Водяному росіяни завдали також ударів некерованими авіаракетами. Керованими авіабомбами вдарили по Катеринівці.

На Оріхівському напрямку загарбники здійснили дві атаки. Активно діяла їхня авіація – ударів зазнали райони Новоандріївки, Степногріська, Кам’янського, Новоданилівки, Лугівського та Білогір’я. Від початку доби на цій ділянці фронту російські війська задіяли майже 70 некерованих авіаракет і сім керованих бомб.

На Придніпровському напрямку українські оборонці відбили сім ворожих штурмів.

На інших напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулися загалом 164 боєзіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-