Бойові катери, ПЗРК і гранатомети: що передає Швеція у пакеті допомоги Україні

Бойові катери, ПЗРК і гранатомети: що передає Швеція у пакеті допомоги Україні

Укрінформ
Швеція оголосила про 17-й пакет військової допомоги Україні на суму 4,6 млрд шведських крон (понад 400 млн євро), до якого, зокрема, входять бойові катери, ПЗРК та протитанкові гранатомети.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«Швеція оголосила про 17-й пакет військової допомоги на суму 4,6 млрд шведських крон. До цього пакета входять шість бойових катерів Combat Boat 90, ПЗРК Robot System 70, протитанкові міни та гранатомети. Це посилить наші сили на морі, на суші та в повітрі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Підсумки «Рамштайну-24»: ППО, гаубиці, ракети... Але це далеко не все

Зазначається, що у 2024 році загальна військова допомога від Швеції Україні склала 25 мільярдів шведських крон.

Президент Володимир Зеленський подякував прем’єр-міністру Ульфу Крістерссону та уряду Швеції за рішення надати Україні черговий пакет оборонної допомоги на суму 445 мільйонів доларів. Про це глава держави повідомив у соцмережі Х.

“Ця важлива допомога, яка включає з-поміж іншого ПЗРК, протитанкову зброю, а також фінансові внески для задоволення нагальних потреб України, посилить наші оборонні спроможності”, - зазначив Зеленський.

“Ми дякуємо Швеції за захист життя наших людей, підтримку наших воїнів і високо цінуємо її зусилля, спрямовані на захист України та всієї Європи від російського терору", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швеції схвалив виділення додаткових 500 мільйонів шведських крон (майже 44 мільйони євро) на підтримку опалення та електропостачання в Україні.

Фото: Arco Ardon/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-