Синєгубов вважає ймовірну передачу РФ іранських ракет прямою загрозою для харків’ян

Синєгубов вважає ймовірну передачу РФ іранських ракет прямою загрозою для харків’ян

Укрінформ
Імовірна передача Росії іранських балістичних ракет є прямою загрозою для харків’ян.

Про це в коментарі журналістам під час огляду будівництва підземної школи сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Коли була перша інформація, що вони (війська РФ – ред.) отримали ракети від Північної Кореї, то відразу дві ракети, аналог “Іскандера”, вдарили по центральній частині Харкова. Ми це відчули зразу. Як тільки в росіян з’явиться новий тип озброєння, який вони зможуть масово застосовувати, звичайно, що це пряма небезпека для харків’ян”, - сказав начальник ОВА.

Як повідомлялося, видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців поінформувало, що Іран відправив до Росії свої балістичні ракети малої дальності Fateh-360 (від 30 до 120 км). У Міністерстві закордонних справ України закликали Іран утриматись від передачі Російській Федерації будь-яких видів озброєння та військової техніки.

Читайте також: Росія може використати іранські ракети для атак по інфраструктурі України восени та взимку - ISW

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані заперечив передачу балістичних ракет Москві.

Після обстрілу Харкова 2 січня експерти виявили вцілілу хвостову частину ракети, візуально схожої на російський “Іскандер”, але з деякими технічними відмінностями та зібрану не так якісно.

У квітні група спостерігачів ООН із питань дотримання санкцій проти Північної Кореї підтвердила, що після обстрілу російськими військами Харкова у січні були виявлені уламки північнокорейської балістичної ракети Hwasong-11.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-